Biografie

Hans van Bokkem wordt op 9 december 1951 geboren in Rotterdam.
Op 14-jarige leeftijd leert hij op de middelbare school Anneke Luyt kennen. Nadat Hans zijn studie civiele techniek heeft voltooid, trouwen zij in augustus 1975 en vertrekken drie maanden later naar Afrika. In eerste instantie voor een periode van 2 jaar, maar al snel volgt verlenging na verlenging. Zij leren Afrika en zijn bewoners kennen, respecteren en liefhebben.
Uiteindelijk keren zij na 11 jaar terug naar Nederland.
Het leven en werken in Afrika heeft hun leven verrijkt en heeft een onuitwisbare indruk achtergelaten. Terug in Nederland gaat Hans werken bij een Ingenieursbureau. Als Project Manager is hij betrokken bij vele grootschalige en gecompliceerde bouwprojecten waaronder de scheepslift in Den Helder, de Piet Hein tunnel in Amsterdam, het WTC-gebouw op Schiphol, de Sophiaspoortunnel als onderdeel van de Betuweroute en de bouw van het metrostation Centraal Station als onderdeel van de Noord/Zuidlijn in Amsterdam.

Zijn belangstelling voor mensen en andere culturen brengt Hans in vele landen. Hij voelt zich betrokken en verbonden met de bewoners en hun levensomstandigheden. Hij praat met ze over hun leven, hun familie, hun werk, hun idealen en hun toekomstverwachtingen.
Daarnaast is er die andere passie: vliegen. In zijn spaarzame vrije tijd haalt Hans zijn vliegbrevet. Eerst het brevet voor sportvliegers, dan het brevet voor beroepsvliegers. Zijn vliegbrevet zou hem van pas komen wanneer hij ooit terug zou keren naar Afrika om mensen te helpen waar dat nodig was.

Deskundig, gedreven, scherp, rechtvaardig, positief denkend, sociaal betrokken, belangstellend, warm; woorden die onverbrekelijk verbonden zijn met Hans van Bokkem.
Op 19 mei 2003 wordt Hans van Bokkem weggerukt uit het leven wanneer hij betrokken raakt bij een verkeersongeluk veroorzaakt door een spookrijdster.
De verslagenheid is groot, oneindig het verdriet. Zijn vrouw Anneke besluit ter nagedachtenis aan haar man een stichting op te richten met als doel de kinderen in Afrika een betere toekomst te geven.